Viikonlopun peliraportit

Blue Rings – helsinki

5-6
(2-1 ,2-1, 0-2, 1-2)

Tuplapeliviikonlopun ensimmäinen peli ja saimme vastaamme Helsingin. Odotettavissa oli tasaista vääntöä voitosta, sillä kumpikaan ei ollut hävinnyt vielä otteluakaan runkosarjassa.

Saimme otteluun jälleen vauhdikkaan alun, ja hallitsimme rengasta Helsingin puolustustaessa. Hyvästä alusta ja pyörityksestä huolimatta Helsinki onnistui ensimmäisenä maalinteossa, kun Helmi Laivuori pääsi läpiajoon ja kuittasi unohduksestamme pelin 0-1 vieraille. Takaiskusta huolimatta pelin painopiste pysyi Helsingin puolustuspäässä, mutta Helsingin maalilla pelannut Veera Reilin piti joukkuettaan pystyssä. Yhdeksännen peliminuutin kohdalla saimme tehtyä ensimmäisen maalimme. Maalintekijänä #75 Maija Väyrynen. Ensimmäisessä erässä Väyrynen onnistui maalinteossa vielä toistamiseen.
Maalivahtien torjunnat kertoivat ensimmäisen erän painopisteen olleen selvästi Helsingin puolustuspäässä. Siiri Uusitalo 6 torjuntaa, kun Reilinille torjuntoja oli kertynyt jo 15.

Toinen erä alkoi shokkihoidolla kun Helsinki pääsi tasoittamaan pelin jo ensimmäisen minuutin aikana. Maalintekijänä oli Blueringsistä Helsinkiin siirtynyt Julia Kangaskoski, jonka kova laukaus upposi Uusitalon taakse puolittaisen läpiajon päätteksi. Helsinki pääsi toisessa erässä selvästikin enemmän peliin mukaan, vaikka Väyrynen-Ojapalo -duo vei meidät maaleillaan 4-2 johtoasemassa pitkälle erätauolle.

Toisella puoliskolla pelin painopiste kääntyi Helsingille, kun he saivat murrettua meidän ensimmäisellä puoliskolla toimineen karvauspelin ja rupesivat voittamaan irtorenkaita itselleen. Se pakotti meidät vähän peruuttelemaan, mikä antoi Helsingille enemmän mahdollisuuksia ja he pääsivät luomaan vaarallisia tilanteita hyökkäyspäähän. Tämä johti siihen, että Helsinki kavensi ensin 4-3 ja vielä sen jälkeen tasoihin. Viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 4-4.

Viimeinen erä toisteli kolmannen erän kaavaa. Peli alkoi mennä päästä päähän, eikä kumpikaan joukkue saanut kunnollista rengaskontrollia, mikä johti nopeisiin maalipaikkoihin. Väyrynen viimeisteli päivän 4:nnen osumansa, joka jäi meidän päivän viimeiseksi. Helsinki hyödynsi paremmin viimeisen erän sekavat tilanteet ja teki kahden minuutin sisään kaksi maalia, joista toinen syntyi rangaistuslaukauksen seurauksena. Ottelu päättyi lopulta Helsingin voittoon lukemin 5-6.

Pelin parhaana meiltä palkittiin #14 Taru Hämäläinen ja Helsingiltä voittomaalin rangaistuslaukauksesta tehnyt Kia Kosunen.

”Vauhdikas peli, joka tällä kertaa kääntyi vastustajalle. Huomenna jatketaan!”, Kommentoi peliä Pelaaja-valmentaja Annamari Ruusu

Blue Rings – RNK

10-2
(1-0,2-0,5-1,2-1)

Viikonlopun toiseen koitokseen saimme vastaamme viimekauden suomen mestarin Raision. Vastustaja oli kokenut kesän aikana merkittäviä muutoksia kokoonpanossaan, joten joukkueen pelitavasta ei ollut varmuutta.

Ottelu sai melko epätyypillisen alun, kun ensimmäisen kahden minuutin sisällä molemmilta joukkueilta istui jäähyllä yksi pelaaja. Molempien jäähyjen syynä ”Liikaa pelaajia jäällä”. Sekavasta alusta huolimatta saimme pelimme hyvin kasaan, ja hallittua rengasta. Pelin ensimmäinen maali nähtiin ajassa 8:18, kun # 14 Taru Hämäläinen veti jättöpelin jälkeen jäävedon etukulmasta vastustajan maalivahti Maria Perkkolan ohitse. Maali jäi erän ainoaksi.

Toinen erä oli hyvin samankaltainen, kuin ensimmäinen, mutta jäähyt rikkoivat pelin rytmiä. Saimme kuitenkin pidettyä oman pelimme hallussa ja kasvatimme johtoamme alivoimalla 0-2 #75 Maija Väyrysen maalilla. Erässä nähtiin myös toinen maali meiltä, kun #8 Milla Juusela avasi kauden maalitilinsä. Tarkka veto haaston jälkeen takakulmaan ja lähdimme pitkälle erätuolle 3-0 johtoasemassa.

Toisen puoliskon alku vastasi useimpien peliemme alkua, ja saimme tässä erässä ketsuppipullon kunnolla auki. Teimme erässä 5 maalia, joista erityismaininta ensimmäisen SM-sarja maalinsa tehneelle #20 Ainoo Vehmalalle, joka nosti pelin omasta päästä, minkä jälkeen jälkeen pääsi puolittaiseen läpiajoon, ja MAALI! Raisio pääsi myös maali-iloittelun ohella avaamaan oman maalitilinsä, kun Jenna Kaskenviitan tarkka laukaus ohitti Uusitalon. Viimeiseen erään lähdettiin meidän 8-1 johtoasemassa.

Viimeisessä erässä pelin tempo ehkä katosi. Syynä saattoi olla edellisen päivän kovatempoinen peli tai selvä johto-asemamme. Joka tapauksesta RNK pääsi yllättämään puolustuksen ja Tessa Kiiski pääsi vippaamaan renkaan maalin edestä ohi maalivahti Uusitalon. Vaikka pelin tempo laski, pystyimme pitämään renkaasta huolta ja tekemään järkeviä ratkaisuja renkaallisena. Teimme erässä vielä 2 maalia Väyrysen ja #88 Iina Kupiaisen toimesta. Ottelu päättyi meidän 10-2 voittoon.

Pelin parhaana palkitiinn meiltä #20 Aino Vehmala ja Raisolta Jenna Kaskenviita.

”Pelasimme ehjät 60 minuuttia ja onnistuimme maalinteossa, joten voimme olla ylpeitä”, #31 Ida Adler.

Peleistä on nyt viikko taukoa U21- maajoukkueleirin johdosta.

Tositoimiin palaamme 14.10 Voeraspelissä Nokiaa vastaan ja Keravallapelataan taas 15.10.