LL – BR 8-9 (3-2, 2-1, 1-4, 2-2)

Lauantaina matkustimme Lapinlahdelle pelaamaan kolmatta välieräotteluamme. Johdimme välierävoittoja 2-0, joten tässä ottelussa voitollamme voisimme päättää ottelusarjan ja säilyttää paikkamme SM-sarjassa. Ottelussa oli siis paljon pelissä. Pelin alettua numerot olivat pitkään 0-0 kunnes vastustajan Anne pohjola iski ottelun avausmaalin ajassa 9:33. Ei kuitenkaan siinä Lapinlahti kauaa ehtinyt olla johdossa, kun heti seuraavassa vaihdossa Riina Sallinen tasoitti ottelun 1-1 hienolla rystylaukauksellaa ylänurkkaan. Ensimmäinen erä jatkui hyvinkin jännitävänä kun maaleja syntyi erän loppupuolella yhden minuutin aikana vielä kolme, joista kotijoukkueen tekemiä oli kaksi. Maalintekijöinä olivat Say Cheesen kovimmat pistenikkarit Anni Savolainen ja Anne Pohjola. Me onnistuimme maalinteossa kertaalleen Pinja Alangon osumalla. Toiseen erään tilanteessa 3-2. Erä alkoi meidän kannalta ikävästi Lapinlahden heti onnistuessa maalinteossa kahdesti. Tämän jälkeen toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. Me onnistuimme kaventamaan tilanteen Claudia Levanderin tuikkaistua renkaan maaliin Hämäläisen ja Juuselan syötöistä ajassa 25:01. Puoliajalle siirryttiin 5-3 takaa-ajoasemasta.

Kolmas erä olikin sitten meidän joukkueen hallinnassa, kun onnistuimme tekemään neljä maalia Lapinlahden tehdessä vain yhden. Maalintekijöinä olivat Alanko, Seppälä, Mikkola ja Levander. Vastustajan maalin teki tuttuun tapaan Anne Pohjola Kolmas erä päättyi meidän johtoasemassa luvuin 6-7. Neljäs erä olikin sitten tasaisempi, kun maaleja syntyi molempiin päihin kaksi kappaletta. Ensimmäisenä Lapinlahti onnistui tasoittamaan tilanteeksi 7-7 Anne Pohjolan viidennen maalin ansiosta. Kuitenkin vain 25 sekuntia myöhemmin Ida Adler siirsi meidät jälleen johtoon. Seuraavaa osumaa saatiin odotella ihan pelin viimeisille minuuteille, kun ajassa 56:00 Mikkola onnistuu toistamiseen ja kasvattaa johtoasemaamme. Lapinlahti onnistuu kaventamaan Mari Pohjolan osumalla tilanteeksi 8-9, jotka jäivät pelin loppulukemiksi. Tasaisesta kamppailusta tärkeä voitto, jonka siivittämänä pääsemme pelaamaan jälleen SM sarjassa ensi kaudella! Parhaan pelaajan palkinnon itselleen lunastivat Minna Seppälä, Pinja Alanko, Mari Pohjola ja Ada Ruotsalainen.