Kiekko-Espoo – BR 1 – 5 (0-2, 0-1, 1-1, 0-1)

Vuoden ensimmäisessä ottelussa kohtasimme sarjataulukossa yhden sijan ylempänä olevan Kiekko-Espoon heidän kotikentällään. Ottelu lähti erittäin vauhdikkaasti käyntiin, kun ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 0:31, kun Claudia Levander siirsi meidät johtoon upealla yläkulma laukauksellaan. Kiekko-Espoo antoi kuitenkin koko ajan kovaa painetta meille kentän joka osa-alueella, mutta liikutimme kuitenkin rengasta hyvin, ja ensimmäisen erän lopussa kasvatimme johdon 0-2:teen Essi Sarmalan maalilla.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Sarmala viimeisteli jo päivän toisen osumansa suoraan hyökkäyspään aloituksesta. Pitkälle erätauolle lähdettiin meidän 0-3 johdossa, ja 5-3 ylivoimatilanteessa. Heti kolmannen erän alussa onnistuimme hyödyntämään kahden pelaajan ylivoimamme, kun Ida Adler veti renkaan maaliin suoraan syötöstä rystykulmalta. Kiekko-Espoo ei kuitenkaan lannistunut 0-4 tappioasemastaan, vaan jatkoi kovaa prässäämistä. Prässääminen tuotti tulosta aivan kolmannen erän lopussa, kun Minka Levander kavensi tilanteeksi 1-4 upealla hyökkäyspään haastollaan.

Ottelun neljäs erä jatkui samanlaisena kuin muutkin erät; maalit olivat tiukassa. Ottelun viimeiseksi jääneen maalin teki jälleen Adler, viimeistellen tällä maalilla ottelun loppulukemat 1-5. Taru Hämäläinen kommentoi ottelua: ”Pelin vauhdikkuudesta huomasi, että joulutauolla on levätty, ja nyt päästiin kunnolla irti. Ajoittain oltiin vastustajan pyörityksessä, mutta saatiin tehtyä hienoja maaleja, jotka siivittivät meidän tänään voittoon! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin meiltä kaikki paitsi yhden vedon torjunut Siiri Uusitalo ja Kiekko-Espoolta tämän maalin tehnyt Minka Levander.