Helsinki – BR 6 – 5 (0-0, 0-1, 2-2, 3-3)

Tänään aloitimme vieraskiertueen Vuosaaressa. Ottelusta oli odotettavissa runsas maalinen, Helsingin maalintekotehokkuuden vuoksi.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin, ja poikkeuksellisena erän ainoa merkintä tuli jäähystä, ja näin ollen ensimmäinen erä oli maaliton, mutta sitäkin vauhdikkaampi. Pelin ensimmäinen maali saatiin tehtyä toisessa erässä, kun Helsinki pääsi kuittaamaan puolittaisesta läpiajosta ajassa 4:02. Loppu erä kulki jälleen tasaisissa merkeissä, ja loppu erä menikin molempien kuluttaessa jäähypenkkiä, joten pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-0.

Kolmas erä jatkui kovana vääntönä kentän joka osa-alueella. Helsinki aloitti jälleen maalinteon ajassa 6:20 Kia Kosusen maalilla. Tästä heränneinä Iina Kupiainen kävi täräyttämässä heti seuraavassa vaihdossa hienolla yläkulmavedolla tilanteeksi lukemat 2-1.  Parin minuutin päästä Helsinki pääsi kuitenkin jälleen kahden maalin karkumatkalle Helmi Laivuoren upealla suoraan syötöstä lähteneellä yläkulma maalilla. Erän lopussa pääsimme kuitenkin vielä kaventamaan Jenni Mikkolan ujutuksella.

Neljäs erä oli runsasmaalisin. Helsinki aloitti jälleen maalinteon Kosusen päivän toisella osumalla. Päivän erikoisuutenamme pääsimme taas kuitenkin kuittaamaan heti keskialoituksesta, kun Taru Hämäläinen pääsi ujuttamaan renkaan Helsingin maalivahdin Veera Reilinin puikoista. Seuraavista kahdesta maalista vastasi Helsinki. Tästä kuitenkaan lannistumatta aloitimme takaa-ajon, ja pääsimmekin vain yhden maalin päähän Ida Adlerin kahdella osumalla. Loppurutistuksesta huolimatta pelikellon soidessa tulostaululle jäivät lukemat 6-5 Helsingin hyväksi.

Katariina Nuttunen kommentoi peliä: ”Peli oli todella vauhdikas ja tilanteita tuli vuoron perään kumpaankin päähän. Helsinki tuli kovaa irtorenkaisiin ja sai ajoittain pitkiä hyökkäyspään pyörityksiä irtorengasvoittojensa ansiosta. Valitettavasti meillä viimeistely ei ollut tänään parasta mahdollista, ja pelistä siksi tuloksena tiukka tappio. Nyt nollaus ja huomenna pelataan taas.”

Pelin parhaimpina pelaajina palkittiin meiltä Milja Veilo ja Helsingiltä hattutempun viimeistellyt Emmi Juusela.