Haukat – BR 4-8 (3-3, 0-2, 0-2, 1-1)

Kahden viikon pelitauon jälkeen pääsimme tänään taas tositoimiin, kun kohtasimme Järvenpäässä Haukat paikalliskamppailun merkeissä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen joulukuussa päättyi tasapeliin, joten odotettavissa oli tasainen ja jännittävä peli. Saimme otteluun hyvän alun Ida Adler yllätti ensimmäistä kertaa vastustaja maalivahdin tarkalla laukauksellaan jo ajassa 1:46. Tämän jälkeen Haukat sai kuitenkin otetta pelistä meidän kuluttaessa jäähypenkkiä oikein urakalla. Ajassa 8:40 kotijoukkueen Vilma Tuominiemi ensin tasoitti ottelun, ja muutamaa minuuttia myöhemmin vei Haukat johtoon 5-3 ylivoimalla. Vajaan minuutin päästä Iida Lehtonen tykitti edelleen ylivoimalla Haukat jo kahden maalin karkumatkalle. Erän viimeisellä minuutilla kuitenkin Taru Heikkilä otti sankarin viittaa harteilleen täräyttämällä meidät ensin maalin päähän ja vielä kolme sekuntia ennen loppua suoraan hyökkäyspään aloituksesta tasoihin.

Toisessa erässä jatkoimme siitä mihin ensimmäisessä jäimme, eikä montaa minuuttia kerennyt erää kulua, kun Adler vei meidät päivän toisella osumallaan jälleen ottelussa johtoon. Paransimme peliämme koko ajan erän edetessä, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan hyvistä paikoista huolimatta nähty ennen kuin vasta erän viimeisellä minuutilla, kun Iina Kupiaisen tarkka kuti upposi Haukkojen maalivahdin selän taakse. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis meidän 5-3 johdossa.
Kahdessa viimeisessä erässä meidän hyvä ote pelistä säilyi ja maalipaikkoja riitti pelin pyöriessä pääasiassa kotijoukkueen päädyssä. Maalinteossa onnistuimme kolmannessa erässä kahdesti: ensin Adler viimeisteli hattutemppunsa Kupiaisen syötöstä ja sitten Riina Sallinen laittoi riparista renkaan maaliverkkoon. Viimeisessä erässä maalitilinsä sai auki myös tänään ensimmäisen ottelunsa Blue Rings -paidassa pelannut Taru Hämäläinen. Myös kotijoukkue sai muutamia hyviä paikkoja, mutta ei onnistunut yllättämään hyvässä vireessä pelannutta maalivahtiamme Sannamari Peltosta ennen kuin vasta pelin viimeisellä sekunnilla. Vaikka aivan ehjää 60-minuuttista ei tänään Järvenpäässä nähty, niin voitto ja tärkeät kaksi pistettä lähtivät kuitenkin Tuusulaan lukemin 4-8. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueesta Elina Piispa ja meiltä jälleen vahvasti pelannut ja kaksi maalia iskenyt Taru Heikkilä.