BR – Lapinlahti 7-6 / 10-8

Viikonloppuna aloitimme sm-karsintasarjan playoff ottelut kahdella kotipelillä Lapinlahden luistinta vastaan.

Lauantain peli lähti vauhdikkaasti käyntiin. Olimme pelissä hyvin mukana ja pyöritimme pitkiä hyökkäyksiä, mutta lapinlahden puolustus pysyi tiiviinä ja maalilla Ruotsalainen otti hyviä koppeja. Sen sijaan meidän päässä Lapinlahti hyödynsi maalipaikkansa tehokkaasti ja siirtyi ottelun alussa johtoon. Tämän jälkeen saimme parannettua omaa viimeistelyä hyökköyspäässä ja saimme siellä onnistumisia. Maaleja syntyi kumpaankin päähän ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 5-5. Kolmas erä oli tasaista, erässä syntyi vain yksi vierasjoukkueen maali. Neljänteen erään lähdettiin hyvällä fiiliksellä ja luotettiin omaan tekemiseen. Puollustuspäässä annoimme painetta vierasjoukkueen hyökkääjille ja taistelimme irtorenkaista hyvin. Nöyrä työnteko tuotti tulosta. Tasoitimme ottelun ja pian perään teimme ottelun voittomaalin. Ensimmäinen kiinnitys sm-sarjapaikkasta oli meidän lukemin 7-6.
Sunnuntain ottelu lähti kotijoukkueen viimeistelyn osalta paremmin käyntiin, vaikka Lapinlahti viimeistelikin ottelun ensimmäisen maalin kovan karvauksen päätteeksi. Ottelun neljä seuraavaa maalia syntyivät puolestaan vierasjoukkueen päähän ja tämän jälkeen nähtiin vielä kolme maalia ja tilanteita tuli tasaiseen tahtiin kumpaankin päähän. Ensimmäisessä erässä nähtiinkin peräti kahdeksan maalia ja toiseen erään lähdettiin tilanteessa 5-3. Seuraavat kolme erää menivät maalien suhteen tasan. Toisessa erässä nähtiin kolme maalia kumpaankin päähän ja kaksi viimeistä erää päättyivät kumpikin tasan 1-1. Tiukkaa vääntöä ja pisteistä taisteltiin loppuun asti. Toinen kiinnitys sm-sarjapaikkaan lukemin 10-8.
Ottelusta otimme mukaan onnistumiset ja lähdemme seuraavalla viikolla hiomaan yksityiskohtia ennen kolmatta ottelua, joka pelataan lauantaina Lapinlahdella. Tällöin sarja on katkolla ensimmäistä kertaa.