BR – HAUKAT 7-3 (1-0, 3-0, 1-3, 2-0)

Lauantaina pelasimme karsintasarjan viimeisen ottelun Tuusulassa, vastassa Järvenpään Haukat ja panoksena meillä kotietu playoff-peleihin. Saimme heti ottelun alussa aikaiseksi hyvää painostusta vierasjoukkueen päätyyn, ja ottelun avausmaali syntyikin vajaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun Pinja Alanko kuritti entistä joukkuettaan iskemällä renkaan Haukkojen Heidi Kokkosen selän taakse. Ensimmäinen erä jatkui meidän hienoisessa hallinnassa, mutta myös vierasjoukkue sai luotua muutamia vaarallisia maalipaikkoja. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä kuitenkaan nähty.

Toisessa erässä paransimme rengaskontrollia ja karvaustamme entisestään, ja saimme siten pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäähän ja vierasjoukkue joutui myös rikkomaan meitä jäähyjen arvoisesti. Käytimme kahden pelaajan ylivoiman tehokkaasti hyödyksi, kun Iina Kupiainen pääsi braavuripaikaltaan tykittämään renkaan maaliverkkoihin. Myös me saimme erässä yhden jäähyn, mikä ei tosin menoa juurikaan hidastanut, sillä Jenna Vekkelin tarkka laukaus alivoimalla yllätti Kokkosen ja kasvatti johtoamme jo kolmeen maaliin. Ennen pitkää erätaukoa Alanko viimeisteli takakulmalta hienon kuvion päätteeksi, ja näin lukemat ottelun puolivälissä kotijoukkueelle 4-0.
Kolmas erä oli meille jälleen hieman haastava ja Haukat saivat paremmin otetta pelistä. Saimme kuitenkin erään hyvän alun, kun Milla Juusela karkasi vierasjoukkueen puolustajilta ja läpiajosta sijoitti renkaan tyylikkäästi maalivahdin puikoista sisään. Heti seuraavassa Haukat onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa, mikä selkeästi antoi vierasjoukkueelle lisää energiaa. Kun meillä oli vaikeuksia syöttöjen ja pelin avaamisen kanssa, vierasjoukkue käytti paikkansa hyödyksi tehden erässä vielä kaksi osumaa.
Viimeisen erään lähdimme parantamaan omaa peliä ja hakemaan pitkiä hyökkäyksiä ja siten lisämaaleja. Taru Heikkilä näyttikin heti mallia iskien renkaan tarkasti takakulmaan. Neljäs erä kului pitkälti Haukkojen puolustuspäädyssä ja hyviä maalipaikkoja riitti. Ajassa 52:41 Claudia Levander onnistui maalinteossa ja tämä jäikin päivän viimeiseksi osumaksi. Ottelun lopputulos siis 7-3 ja kaksi pistettä jäivät Tuusulaan. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin meiltä Jenna Vekkeli ja Haukoilta Janette Toivanen