Blue Ringsille uusi valmennuspäällikkö

Heidi Petrellin siirryttyä uusiin tehtäviin Suomen Ringetteliiton lajipäälliköksi 1.6.2024, Blue Ringsin valmennuspäällikön tehtävään on valittu Maija Väyrynen.

Heidi ehti toimia seuran valmennuspäällikkönä kauden, kunnes uudet haasteet avautuivat eteen ja rautaisena ammattilaisena tunnettu Heidi otti haasteen vastaan. Valmennuspäällikkönä Heidi ehti tutustua joukkueiden valmentajiin, yhtenäistää joukkueiden valmennus-, harjoittelu- ja pelilinjauksia sekä tiivistää joukkueiden välistä yhteistyötä ennestään. Blue Rings kiittää Heidiä panoksestaan valmennuspäällikkönä ja toivottaa valtavasti onnea uuteen työtehtävään! Heidi jatkaa Blue Rings SM-Joukkueen päävalmentajana kauden 2024–2025 ajan.

Mikä ihana vuosi valmennuspäällikkönä, kiitos koko mahtavalle seura-yhteisölle hienosta tekemisen meiningistä! Toivon, että sitä ja yhteen hiileen puhaltamista jatketaan tulevaisuudessakin. Itselleni oli tärkeää luoda uutta ja vahvaa seurakulttuuria ja ME-henkeä ja tukea valmentajia ja joukkueita sekä vahvistaa perusteita ja yhteistyötä, Heidi kertaa mennyttä kautta valmennuspäällikkönä.

Jatkaja Heidin työlle löytyi todella läheltä, kaudeksi 2023–2024 Blue Rings SM-Joukkueeseen siirtynyt Maija Väyrynen. Pelaajana mainetta, palkintoja ja huomionosoituksia niittänyt Maija on aloittanut ringette uransa Järvenpään Haukoissa. SM-sarjassa Maijalla alkaa pelaajana 8. kausi, kuten myös Suomen maajoukkueessa. Huikean pelaajauran ohella Maija on opiskellut liikunnan perustutkinnon valmennuksen ja seuratoiminnan osaamisalasta. Maija on valmentanut eri seuroissa peliuransa aikana ja valmentaminen on keskittynyt aamu- ja taitovalmentamiseen.

Olen hyvin kiitollinen luottamuksesta, sekä mahdollisuudesta päästä tekemään yhteistyötä seuramme valmentajien, toimijoiden sekä pelaajien kanssa. Toivon, että yhdessä valmentajien kanssa pystymme tuomaan pelaajien arkeen uusia avaimia joukkueiden yksilöiden henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen, jonka seuraukset näkyvät myös pidemmällä tähtäimellä seuran, ja joukkueiden kehittymisenä, sekä pelaajien valmiutena siirtyessä kohti seuraavaa ikäluokkaa tai sarjatasoa, Maija kertoo mietteitään uudesta tehtävästä.

Blue Rings on seuratasolla lähtenyt kehittämään joukkueiden välistä yhteistyötä sekä koko seuran yhteishenkeä. Kaudella 2023-2024 kehitys näkyi jo selkeästi seuran joukkueiden peleissä, kun aina paikalla oli muiden joukkueiden pelaajia, valmentajia ja seuran toimijoita kannustamassa. Blue Rings SM-joukkue voitti seurahistorian ensimmäisen Suomenmestaruuden, joka lähensi seuraa entisestään. Viimeisen, Nokialla pelatun, finaaliottelun jälkeen Tuusulan jäähallille oli kokoontunut iloisia ja onnellisia pelaajia sankoin joukoin seuran eri joukkueista toivottamaan uudet Suomenmestarit tervetulleiksi. Huhtikuun lopulla järjestimme koko seuran yhteisvoimin F-junioreiden päätösturnauksen, jossa jokainen joukkue oli ilomielin talkootöissä.

Kehittymisessä tärkeää on pitkäjänteisyys sekä ilo ja intohimo lajia sekä urheilua kohtaan, joista molempia olen onnekseni suuresti havainnut seuramme toiminnassa. Etenkin seuramme yhteishenki sekä seuratoimijoiden into lajia kohtaan teki minuun vaikutuksen viime kaudella, ja haluankin tehtävässäni olla edistämässä sitä entisestään, Maija kertoo.

Heinoa, että Maija ottaa rohkeasti paikan vastaan! Hän jatkaa valmennuspäällikön työtä varmasti raikkain ottein!, Heidi toivottaa tsempit jatkajalleen.