Ringetteliiton ohjeistus uusista koronarajoituksista 3.12.2021

Ringetteliitto tiedottaa seuraavaa:

Hei,

Usealla alueella astuu jo viikonloppuna voimaan uusia AVI:n rajoituksia koskien yleisötilaisuuksia ja urheilutapahtumia. Rajoitukset eivät ole laajuudeltaan yhteneväiset eri alueilla, joten tarkista aina oman AVI:n sivuilta mitä rajoituksia alueellesi kohdistuu. Ottelutapahtumiin liittyen joukkueenjohtajien tulee kommunikoida vastustajalle paikallisista rajoituksista ja suosituksista.

Voimassa olevat koronarajoitukset mahdollistavat tällä hetkellä kaikkien ikäryhmien kilpailu- ja harrastustoiminnan, mutta koronapassia saatetaan edellyttää yleisöltä ja muilta toimijoilta. Yleisötilaisuuksien osalta rajoituksia on voimassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, Kanta-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa, sekä lisäksi toiminnan järjestämisen osalta Helsingissä ja Uudellamaalla.

Lajiliitot odottavat vielä yhteisiä ohjeistuksia ja tulkintoja Olympiakomitean suunnalta, ja ohjeistuksia päivitetään lähipäivinä, erityisesti seuratoimintaan ja kilpailutoimintaan liittyen.

Yleisesti voidaan kuitenkin todeta seuraavaa:

  • Toiminnan järjestäjän (seurat) on noudatettava oman Aluehallintoviraston asettamia määräyksiä koskien mm. tapahtuman maksimi osallistujamäärää, etäisyys -ja hygieniavaatimuksia. Määräykset kohdistuvat niin ottelutapahtumiin kuin harjoituksiinkin. Kunnat voivat antaa tarkentavia ohjeita, esimerkiksi kaupunkien liikuntatilojen käytöstä ja yhteisistä toimintatavoista seurojen kesken.
  • Rajoituksista voi vapautua ottamalla käyttöön koronapassin (ohjeet: STM/Koronapassi). Koronapassia ei voi kysyä alle 16-vuotiaalta. Koronapassin vaatimus ei koske ammattiurheilua eikä hallissa töissä olevia henkilöitä. Ringetteliitto palaa tähän tulkintaan naisten kilpasarjojen osalta.
  • Koronapassin tarkistus: Koronapassi tarkistetaan jokaisen tapahtuman yhteydessä, mihin kohdistuu AVI:n asettama rajoitus ja järjestäjä on valinnut käyttävänsä koronapassia ja tarkistuksen suorittaa tapahtumaa/toimintaa järjestävä tai tilojen käytöstä vastaava taho.

Suosittelemme seuraamaan viranomaisohjeiden lisäksi lajien yhteisiä ohjeista Olympiakomitean sivustolta:

 Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

 

yt. Blue Rings hallitus