RIngetteliiton tiedote

C- ja B-nuorten sarjatoiminnat päätetään kauden 2020-2021 osalta
24.02.2021 12:00

Koronatilanne jatkuu edelleen vakavana ja tautitilanne vaihtelee maakunnittain. Pääkaupunkiseudulla rajoitukset jatkuvat tällä hetkellä maaliskuun loppuun asti ja on todennäköistä, että muutkin sairaanhoitopiirit jatkavat rajoituksia voimassa olevien päättyessä. Juuri nyt ajankohtaiset hiihtolomat tulevat todennäköisesti pahentamaan koronatilannetta koko maassa. Tällä hetkellä alueelliset rajoitukset eivät mahdollista nuorten valtakunnallisen kilpailutoiminnan jatkumista.

Lasten ja nuorten osalta urheiluharrastustoiminta on saatu jatkumaan harjoitusten osalta, mutta vallitseva koronatilanne ei salli vielä lähiaikoina kansallisen kilpailutoiminnan mahdollistamista. C- ja B-nuorten sarjat ovat olleet keskeytettynä marraskuusta lähtien. Liittohallituksen ja kilpailutyöryhmän tietoon tulleiden paikkakuntakohtaisten olosuhteiden näkökulmasta kauden pidentäminen ei ole realistista.

Ringetteliiton liittohallitus on kokouksessaan 23.2. päättänyt kilpailutyöryhmän esityksen ja C- ja B-nuorten sarjojen joukkueille tehdyn kyselyn vastausten perusteella päättää C- ja B-nuorten sarjatoiminnan kauden 2020-2021 osalta. Päätös oli yksimielinen sekä edusti joukkueiden enemmistön kantaa.

Syksyllä ennen sarjakauden alkua hyväksytyn ’Poikkeukset kilpailutoimintaan koronan vuoksi’ mukaisesti B-nuorissa jaetaan SM-mitalit ensimmäisen kilpailuvaiheen eli karsintasarjan sijoitusten perusteella. Karsintasarjassa pelattiin yksinkertainen sarjakierros eli kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa.

CSarjassa pelattiin ennen sarjojen keskeytymistä alkulohkot kolmessa eri lohkossa. Osa joukkueista ehti aloittaa jatkosarjat muutamalla ottelulla. Toisen kilpailuvaiheen keskeytymisen vuoksi joukkueiden paremmuusjärjestykseen laittaminen ei ole mahdollista.

C-nuorten SM-turnaus kauden 2020-2021 C-ikäluokan pelaajille pyritään järjestämään alkusyksyllä 2021, mikäli koronatilanne sen mahdollistaa. Turnauksessa noudatetaan kauden 2020-2021 ikärajoja ja joukkuekokoonpanoja, vaikka pelaaja nyt kauden päättyessä vaihtaisi seuraa. Myös kauden 2020-2021 rajoitetut siirrot ovat voimassa turnauksessa ilman joukkueilta tai pelaajilta vaadittavia toimenpiteitä.

Liittohallitus keskustelee seuraavassa kokouksessaan keskeytyksen seurannaisvaikutuksista liittyen esimerkiksi jo perittyihin sarjamaksuihin CSarjan osalta. Joukkueita tiedotetaan päätöksestä erikseen. B-nuorten osalta ei peritä laskuttamattomia sarjamaksuja jatkosarjojen osalta.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Anu Pitkänen, 050 375 9223, toiminnanjohtaja@ringette.fi
Kilpailupäällikkö Päivi Reiman, 040 708 3088, paivi.reiman@ringette.fi