Lahti – Bluerings 6-5 (1-1, 3-2, 1-0, 1-2)

Pitkä odotus on vihdoin ohi ja pääsimme aloittamaan Sm –ylemmän jatkosarjan ottelut torstai iltana, kun matkasimme Lahti ringeten vieraiksi. Odotettavissa oli tasainen kamppailu, sillä aiemmat ottelut ovat päättyneet hyvinkin tasaisiin lukemiin (6-3 & 8-8).

Molempien joukkueiden avausmaalit nähtiin jo kolmen minuutin kohdalla, kun ensin maaliverkkoja heilutti Lahti, mutta vain 20 sekunttia myöhemmin tasoitimme Elina Tahvanaisen osumalla. Saimme ensimmäisessä erässä luotua hyviä maalipaikkoja vastustajan maalille, mutta tolppaa lähemmäs ei tällä kertaa päästy. Lahti aloitti toisen erän tehokkaasti iskien johto-osuman, kun erä oli ehtinyt vanheta 25 sekunttia. Erän puolivälissä maaleja iskettiin tasatahtiin molempiin päihin ja isolle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen niukassa 4-3 johdossa. Meidän maaleista vastasi illan toisella osumallaan Tahvanainen sekä Riina Sallinen.

Kolmas erä oli meille vaikea ja kulutimme aikaa jäähypenkillä puolikkaan erän verran. Lahti pääsi kuittaamaan yhden osuman erän aikana. Viimeiseen erään lähdettiin kahden maalin takaa. Saimmekin peliä paremmin haltuun sekavan kolmannen erän jälkeen ja kavensimme tilanteeksi 5-4, osumasta vastasi hattutempun viimeistellyt Tahvanainen. Harmiksemme Lahti pääse kuittaamaan maalin heti seuraavassa vaihdossa ja olimme jälleen kahden maalin päässä. Jatkoimme taistelua ja se tuotti tulosta, kun ottelua oli jäljellä 5 minuuttia. Salla Naakka iski renkaan maaliin ohi Lahden veskarin ja taistelu pisteistä jatkui aina viimeisille sekunneille saakka. Yrityksistä huolimatta, emme enää onnistuneet maalinteossa, joten pisteet jäivät Lahteen. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin meiltä vahvasti taistellut Riina Sallinen.

Tauon jälkeisessä pelissä oli paljon intoa ja vauhtia, mutta pientä huolimattomuutta lähdetään parantamaan tuleviin kamppailuihin. Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina, kun suuntaamme Savoon Lapinlahden vieraiksi.