KOOSTE ALUEHALLINTOVIRASTON TIEDOTTEESTA 22.10.2020

Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä rajoitetaan marraskuussa yli 20 hengen yleisötilaisuuksia. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 22.10.2020 kaksi aluettaan koskevaa päätöstä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista marraskuun aikana. Helsingin ja Uudenmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.

Lokakuussa velvoite noudattaa ohjeita on koskenut yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia lukuun ottamatta pääkaupunkiseudun isoja kuntia, joissa ohjeita on täytynyt noudattaa yli 20 hengen tilaisuuksissa 19.10. alkaen. Marraskuussa siis tiukemmat rajoitukset laajenevat koko Uudellemaalle ja Kanta-Hämeeseen.

Järjestäjän tulee ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Järjestäjä voi epidemiatilanteen mukaan suositella kasvomaskin käyttöä. Tilaisuuden järjestäjä vastaa tilaisuuden turvallisista järjestelyistä ja ohjeiden soveltamisesta käytäntöön. Järjestäjän täytyy tarvittaessa rajoittaa tilaisuuteen osallistujien määrää, jotta riittävät turvaetäisyydet voidaan säilyttää. Jos osallistujien turvallisuutta ei voida varmistaa, tilaisuutta ei pidä järjestää.

Koronaepidemian torjunta voi onnistua tehokkaasti vain, jos jokainen meistä toimii osaltaan rajoitusten, ohjeiden ja suositusten mukaisesti.
-Blue Rings hallitus