Blue Rings – Say Cheese 6-7 (0-2, 2-2, 1-2, 3-1)

Tämän päivän otteluun riitti meillä panosta, sillä voitolla olisimme varmistaneet paikan ylemmässä jatkosarjassa. Jännitys näkyi pelin alussa ja Lapinlahti pääsi iskemään avauserässä kahdesti. Saimme luotua hyviä paikkoja hyökkäspäässä, mutta emme saaneet rengasta ohi Say Cheese maalivahdin. Toiseen erään lähdimme siis kahden maalin takaa. Toinen erä oli meillä todella rikkonainen ja jäähyluukun ovi aukesi useaan otteeseen. Saimme kuitenkin kaksi tärkeää osumaa alivoimalla, kun ensin Camilla Ojapalo onnistui maalinteossa ja minuuttia myöhemmmin Ida Adler siirsi renkaan maaliin. Lapinlahti osui vielä erän loppuun kahdesti, joten isolle erätauolle siirryttiin lukemissa 2-4.

Ottelun toiselle puoliskolle lähdimme hakemaan parempaa rengaskontrollia ja taistelutahtoa. Saimme erään karmean alun, kun Lapinlahti pääsi lyömään renkaan maaliin jo 9 sekunnin jälkeen. Tämän jälkeen saimme paremmin pelistä kiinni ja Camilla Ojapalo kavensi päivän toisella osumallaan tilanteeksi 3-5. Kolmannen erän loppupuolella pelissä nähtiin melkoinen hurlumhei jakso, jossa mentiin päästä päähän usean minuutin ajan. Meidän harmiksi Lapinlahti onnistui kuittaamaan läpiajon päätteeksi kuudennen osumansa. Viimeiseen erään lähdettiin kolmen maalin takaa kuromaan eroa kiinni. Jos Lapinlahti iski kolmannen erän alkuun nopean osuman, niin neljännessä erässä oli meidän vuoro. Ojapalo huudatti kotiyleisöä hattutempullaan ja toi meidät kahden maalin päähän 13 sekunnin pelin jälkeen. Seuraavasta osumasta vastasi jälleen Lapinlahti ja kasvatti eron takaisin kolmeen. Tästä alkoi vimmattu kiri ja taistelimme aina viimeiseen sekunttiin asti. Elina Tahvanainen ampui renkaan kahdesti ohi Say Cheesen maalivahdin, mutta tämän lähemmäksi emme päässeet ja ottelu päättyi lukemiin 6-7.

Pelin parhaana ja päivän TULIKUUMA:na palkittiin meiltä hattutempun iskenyt Camilla Ojapalo ja Lapinlahdelta Minka Levander.

Emme saaneet tästä pelistä pisteitä, joten jouduimme jännittämään Lahti-Helsinki pelin tuloksen, ennen kuin tiesimme jatkopelien kohtalosta. Lahden ja Helsingin tasapeli merkitsi meille sitä, että lunastimme paikan ylemmässä jatkosarjassa. Kauden ensimmäinen tavoite on nyt saavutettu ja pääsemme taistelemaan paikasta mitalipelihin.

TULIKUUMA Camilla Ojapalo #24