Blue Rings – Helsinki Ringette 6-5 (1-1, 1-0, 1-2, 3-2)

Runkosarjan toinen kierros alkoi meiltä voitokkaasti, kun taistelimme pisteet tämän päivän ottelusta Helsinkiä vastaan. Pelistä odotettiin erittäin tasaista kamppailua ja sellainen todellakin nähtiin, kun ratkaisua saatiin odottaa aina viimeiselle minuutille asti. Ottelun maalihanat aukaisi ajassa 2:19 kotijoukkueen Iina Kupiainen. Helsinki pääsi vielä tasoittamaan erän puolessa välissä, mutta enempää maaleja ensimmäiseen erään ei nähty.

Toinen erä oli meiltä vaikea ja jäähyluukun ovi aukesi useampaan otteeseen. Helsingille tarjoutui ylivoima 5-3 vastaan, mutta puolustus toimi hyvin ja Junella Riikonen oli muuri maalinsa suulla ja vältyimme takaiskuilta. Erän ainokainen maali nähtiin, kun Elina Tahvanainen viimeisteli hienon läpiajon päätteeksi. Isolle erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-1.

Saimme kolmannen erän alkuun hyvän startin, kun Taru Heikkilä onnistui yllättämään Helsingin maalivahdin. Kahden maalin johtoasema ei kuitenkaan kestänyt minuuttia kauempaa, kun Helsinki pääsi jo kuittaamaan kavennuksen. Helsinki onnistui vielä ylivoimalla tasoittamaan pelin, joten viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta 3-3.

Viimeisessä erässä nähtiinkin sitten oikea jännitysnäytelmä. Maalinteon aloitti Riina Sallinen ja siirsi meidät johtoasemaan. Erän puolessa välissä Helsinki onnistui kahdella nopealla osumalla ottamaan piikkipaikan itselleen, mutta vain hetkeksi. Iina Kupiainen huudatti kotiyleisöä illan toisella osumallaan ja toi meidät jälleen tasoihin. Loppuratkaisu nähtiin viimeisellä minuutilla, kun Salla Naakka laukoi renkaan varmasti ohi Helsinkiläisten maalivahdin ja näin ollen tärkeät pisteet jäivät Tuusulaan!

Pelin parhaina palkittiin meiltä ansaitusti maalinsuulla huikeita torjuntoja esittänyt Junella Riikonen ja Helsingiltä niin ikään maalivahti Mona Rytkönen. Päivän TULIKUUMA:n pelaajan palkinnon sai Iina Kupiainen varmasta rengaskontrollista ja tärkeistä kahdesta osumasta.

TULIKUUMA Iina Kupiainen #88